Startují podzimní burzy filantropie

 

Pardubice – 3. října 2019
V první polovině letošního roku se uskutečnily dvě Burzy filantropie pro okresy Pardubice a Chrudim. Díky dobročinnému projektu, který spojuje neziskový, podnikatelský a veřejný sektor, se podařilo neziskovým organizacím od donátorů získat přes 750 tisíc korun. Během měsíce října proběhnou ještě dvě burzy pro okresy Svitavy a Ústí nad Orlicí.

BF_Pce_Sotola„Každoročně se daří na Burze filantropie získávat od donátorů větší finanční prostředky. Úroveň prezentovaných projektů neziskových organizací je rok od roku lepší a donátoři jsou ochotni jednotlivé projekty více podpořit. Příkladem je letošní červnová burza pro okres Chrudim, kde se částka vyšplhala na rekordních 335 tisíc korun,“ vyjádřil se k úspěšnosti projektu Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor.

Své podzimní putování po Pardubickém kraji odstartuje Burza filantropie 9. října poprvé v Poličce. Zázemí pro konání burzy poskytl jeden z jejích dlouholetých donátorů, pan Klepárník, v areálu firmy MEDESA. Prezentovat své projekty bude 6 neziskových organizací – Domov Bystré, Charita Svitavy, Středisko rané péče, Ruka pro život, Nadace Josefa Plívy a Bonanza Vendolí. Finanční, materiální či jinou podporu jim bude připraveno poskytnout 9 donátorů.

„Těší mě, že myšlenka burzy se zrodila právě v Pardubickém kraji. Nezbývá než si přát, aby se touto velmi efektivní a již osvědčenou formou podpory neziskových organizací inspirovaly brzy i další regiony,“ sdělila Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR a místopředsedkyně správní rady pořádající Koalice nevládek Pardubicka. Burza filantropie opět přilákala nové zájemce, hostem na burze v Poličce bude Simona Šimková, asistentka členů RMČ z městské části Praha 10.

BF_Pce_spolecna

Závěrečná burza letošního roku se uskuteční 23. října v Ústí nad Orlicí a to už po osmé. Projekty bude standartně prezentovat 6 neziskových organizací. „Protože na této burze bude více donátorů, zvýšila se tím možnost získat více finančních prostředků. Proto jsme se rozhodli, že do posledního kola přidáme další 4 projekty, které se budou nově prezentovat ve zkráceném čase,“ vysvětluje ředitelka Koalice nevládek Pardubicka a garantka kvality Burzy filantropie Jana Machová a pokračuje: „Jsme velmi napjatí, zda se podaří překonat loňskou vybranou částku, která byla bez mála 450 tisíc korun.

Burzy filantropie pořádá od roku 2011 Koalice nevládek Pardubicka společně s Pardubickým krajem. Dosud bylo podpořeno přes 300 prospěšných projektů v celkové hodnotě téměř 10 milionů korun. Bližší informace o projektu naleznete na webových stránkách www.burzafilantropie.cz/pardubickykraj.