Hravé odpoledne na farmě zaznamenalo rekord

 

Tisková zpráva

KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o. s.

Kontakt: Bc. Jana Machová, ředitelka KONEP, 774 412 876, machova@konep.cz

 

hravé odpoledne na farmě zaznamenalo rekord

Pardubice – 10. září 2014

 

Zábavný program připravený Koalicí nevládek Pardubicka a sdružením Apolenka – hiporehabilitace letos oslovil rekordní počet lidí. Na čtvrtý ročník oblíbené akce zavítalo okolo 1 000 návštěvníků. O jejich zábavu se na svých stanovištích staraly neziskové organizace z celého Pardubického kraje.

Setkání v příjemném prostředí příměstské farmy Apolenka ve Spojile se neslo v duchu „návratu k přírodě“. Potěšilo zejména ty nejmenší, kteří mohli zblízka poznat hospodářská zvířata a život na statku. Neziskovky dětem dopřály i další netradiční zážitky například při dojení umělé krávy, výrobě týpí či recyklovaného papíru nebo malování horkým voskem.

Jedním z hlavních taháků odpoledne bylo i křtění tří nově narozených mláďat farmy. Kmotry nových přírůstků se tento rok stali Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu PČR, Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor a Jan Křivka, starosta obce Spojil, kteří převzali záštitu i nad celým odpolednem. A koho jsme vlastně na světě přivítali? To zodpověděla Jolana Štěpánková, ředitelka sdružení Apolenka – hiporehabilitace a předsedkyně Koalice nevládek Pardubicka: „Všem přítomným se s elánem mláďatům vlastním představil oslík Tonda, oslice Jahoda a lama Seňor. Obzvláště malou Jahodu si děti díky jménu ihned oblíbily.“

Dalším zajímavým zpestřením dne bylo i muzikoterapeutické vystoupení hudebního souboru žáků školy SVÍTÁNÍ. Během představení k sobě přizvali i „nového spoluhráče“ – radního Pardubického kraje Pavla Šotolu. „Musím říci, že hrát před zaplněným areálem Apolenky bylo zajímavou zkušeností. Určitě nejsem sám, kdo si vyzkoušel a užil spoustu poutavých aktivit, které připravily například i Rodinné pasy. Neziskovky dokázaly zpříjemnit den mnoha rodinám, za to jim patří velké poděkování,“ podělil se v průběhu akce o dojmy Pavel Šotola.

Zajímavostí také je, že nejvyššího počtu návštěvníků události se podařilo dosáhnout v roce, kdy Koalice nevládek Pardubicka slaví své 10. výročí vzniku.

den_na_farme1

den_na_farme2